Компанія АМАКО сьогодні пропонує чи не найширший вибір обприскувачів в Україні. Лінійка кожного з п’яти відомих виробників налічує по 2-3 марки, кожна з яких, в свою чергу, розділяється на кілька моделей. Таким чином, маємо кілька десятків конкретних моде­лей обприскувачів на різний смак – вибрати є з чого для будь-яких умов господарювання (Опубликовано в № 04.2010 г.)

Глибше розкрити особливості кожної з моделей – з цим ми звер­нулися до керівника проектів та про­грам з продажів обприскувачів ком­панії АМАКО Андрія Лісового. До речі, за словами колег «по цеху», най­кращого фахівця в своїй справі.

– Підбираючи лінійку обпри­скувачів, ми насамперед виходили з задач, які вони повинні виконува­ти, враховуючи специфіку фізіології та агротехніки тих чи інших сільгоспкультур, які вирощуються в конкретному господарстві. Використання різних культур в сівозміні, особливості структури полів, рельєфу та грунтів кожного агропідприємства ставить серйозні вимоги перед оприскувачем та потребує застосування індивіду­ального підходу при підборі такої важливої в сільгоспвиробни-цтві машини.

Саме тому ми пропонуємо найрізноманітніші моделі обпри­скувачів – від великих самохідних машин до невеликих садо­вих, які можуть задовольнити потреби кожного аграрія. Скажімо, якщо господарство займається цукровим буряком та ранніми зерновими культурами, для таких якнайкраще пасуватиме само­хідний обприскувач Apache або Challenger Spra Coupe, які мають порівняно невеликий кліренс, але, водночас обладнані достат­ньо ємким баком робочого розчину та штангою до 27 м. Якщо господарство займається овочевими культурами або ж профе­сійно займається вирощуванням картоплі – оптимальною маши­ною буде італійський причіпний або самохідний обприскувач Bargam з повітряним рукавом. Для обробки високорослих куль­тур – ріпаку, кукурудзи, соняшнику – найліпшим вибором, без­перечно, є обприскувач Nitro/Miller з великим кліренсом.

Apache, Challenger Spra Coupe, Rogator

Ці обприскувачі мають всі ознаки американської техніки: простота конструкції, висока продуктивність, широка колісна база та стійкість на схилах. Швидкість, з якою ці обприскувачі можуть рухатися по полю – 25-30 км/год. Це реальна робоча швидкість, з якою працюють оператори у нас в Україні, при цьому стабілізація штанги забезпечує відмінну роботу машин на висо­кій швидкості навіть при обробці на схилах. Наочно це можна побачити як на полях багатьох реальних господарств в Україні так і на польових демонстраціях, що компанія АМАКО тради­ційно влаштовує в різних областях країни.

Технiчна характеристика Apache

Ці оприскувачі ідеально вписуються в машинний парк господарств з площею 3-4 тис. га, які вирощують переважно низькорослі культури. Хоча є й моделі, наприклад Spra Coupe 4660, використання якої стає рентабельним вже при наявнос­ті площі в 1500-2000 га. Доречно згадати, що витрата дизпа-лива таких машин досить невисока, скажімо для Apache скла­дає всього 0,4-0,42 л/га.

Технiчна характеристика Challenger

Nitro/Miller

Самий універсальний та популярний оприскувач в продук­товому ряду компанії. Машина має високий кліренс, завдяки чому дає можливість обробляти як високорослі, так і низько­рослі культури, а також, вносити Грунтові препарати, адже клі­ренс та штанга може змінювати свою висоту. Високий кліренс не впливає на робочу швидкість обприскувача, адже компенсу­ється більшою шириною та регульованою колією в межах до 4 м. Ця машина за добу здатна обробити до 1,5 тис. га.

Технiчна характеристика Nitro/Miller

Ніша обприскувача Nitro/Miller – господарства, які спеці­алізуються на вирощуванні ріпаку та соняшнику на середніх та великих площах. Витрата палива для Nitro складає 0,35­0,38 л/га. Витрати палива досить невеликі, тому деякі власни­ки навіть не рахують їх, як такі: «Бак на 500 л заправив – йому на добу вистачить. Хіба ж це витрати, порівняно з оранкою, наприклад?» Зате скільки ж роботи зробить!», – говорив один з покупців такого обприскувача.

Bargam

Після кількарічного позитивного досвіду роботи з причіп­ними обприскувачами італійської компанії Bargam, АМАКО пропонує також і самохідні обприскувачі цього виробника. Всі обприскувачі Bargam можуть комплектуватися повітряним рука­вом, наявність якого є потрібною для багатьох господарств, адже завдяки цьому покращується якість обробки навіть у вітряну погоду та зменшується витрата ЗЗР. Це й справді так, адже потуж­ний повітряний потік гарантовано доносить краплину до рос­лини, при цьому додатково її подрібнюючи. Але в нього є ще одна важлива позитивна риса: робочий розчин має набагато біль­ші шанси потрапити під листя культури. Це покращує якість обприскування широколистих культур, таких як буряк чи кар­топля, особливо при обробітку від хвороб.

Технiчна характеристика Bargam

 

Обприскувачі Bargam – справжній хіт серед причіпних обпри­скувачів. Їх добре купували раніше і купують зараз, – це відмін­ний вибір згідно з критерієм «ціна/якість».

Технiчна характеристика Bargam Elios

 

Kuhn/Blanchard

За відгуками аграріїв, техніка від Kuhn зарекомендувала себе з позитивної сторони. З появою в цієї компанії нового виду сільгосптехніки – обприскувачів, АМАКО також запропонува­ла її українським аграріям. Причіпні обприскувачі Kuhn дорож­чі від Bargam, проте на 20% вища ціна пояснюється покраще­ною комплектацією, до якої входить набір допоміжних інстру­ментів та опцій, на перший погляд, несуттєвих, але які в подаль­шому значно полегшують аграрію життя. Наприклад, розмі­щення всіх кранів керування на одній панелі, бак для промив­ки системи зі збільшеним об’ємом, паркувальні гальма, що фік­сують колеса обприскувача в нерухомому положенні та стра­хують машину від падіння у відчепленому положенні та багато інших корисних дрібниць. Незаперечно те, що обприскувачі Kuhn/Blanchard, в майбутньому, підтвердять високий статус цього французького виробника.

Технiчна характеристика Kuhn

Окрім наведених переваг обприскувачів, пропонованих в АМАКО, в них є ще один суттєвий козир. Це власне, професій­на підтримка спеціалістів компанії АМАКО, адже наш сервіс по сільгосптехніці на сьогоднішній день є одним з найкращих в Україні. Зайве говорити, що надійна техніка – це добре, але надій­на сервісна підтримка – це зовсім незайве. Тим більше в розпал сезону, який вже настав.

Андрій Лісовий,

 

керівник проектів та програм з продажів обприскувачів компанії  АМАКО