• За результатами програми дослідники та науковці будуть нагороджені за стійкі рішення сільськогосподарських проблем.

• Переможці отримають як фінансовий приз, так і консультації лідерів галузі.

 

Байєр оголошує про приймання заявок в межах щорічної ініціативи Grants4Ag. Переможці отримають винагороду за свої стійкі рішення деяких найсерйозніших проблем у галузі сільського господарства. В рамках грантової програми, яка триває понад п’ять років, Байєр пропонує науковцям як фінансову, так і наукову підтримку.

З моменту заснування у 2015 році було надано понад 100 грантів. У 2020 році такий грант отримав український проєкт — система автоматичного централізованого змішування ЗЗР Robomix, розроблена Agrohub в партнерстві з SenseAgro і Custom PC Software.

Нещодавно Байєр оголосив про свої зобов’язання щодо відповідального використання світових ресурсів, тому в цьому році програма Grants4Ag буде зосереджена на цих напрямках. Гранти надаватимуться проєктам, які спрямовані на розвиток більш стійкої продовольчої системи. Кінцевий термін подання заявки – 31 серпня 2021 р.

Програма Grants4Ag не виставляє жодних вимог щодо звітності, та кожен заявник зберігає право власності на будь-яку розроблену інтелектуальну власність. Також компанія розглядає ці гранти як початкову інвестицію, яка може призвести до масштабнішої, довгострокової співпраці з Байєр.

На додаток до отримання гранту (як правило, від €5 000 до €15 000), переможці матимуть можливість почати співпрацю з науковцем Байєр, який надаватиме необхідні рекомендації та оцінки щодо проєкту. Попередні грантоотримувачі відмічають, що це професійне наставництво відрізняє програму Grants4Ag від традиційних програм фінансування. Повна інформація напрямки програми, процес прийому заявок та правила їх подання доступні за адресою.