Холдинг «Епіцентр Агро», який входить до групи компаній «Епіцентр», завершив весняну посівну кампанію-2022. За умов продовження активних воєнних дій в українського агрохолдингу вийшло засіяти 160 тис. га зернових у відносно спокійних областях.

Загалом «Епіцентр Агро» налічує п’ять кластерів у різних областях України, а відповідно в різних кліматичних зонах. Отже, згортання посівної відбулось у період з 6 по 10 травня залежно від кластеру (старт посівної – з 5 по 14 квітня). За словами керівниці центрального офісу департаменту з аграрних питань холдингу «Епіцентр Агро» Світлани Нікітюк, в усіх кластерів холдингу вийшло провести посівну згідно з планом. 

Зокрема, було засіяно 140 тис. га зернових: майже 70 тис. га кукурудзи, 66 тис. га соняшнику, 2 тис. га гречки, 1,6 тис. га сої.

Загалом разом з озимою пшеницею (майже 20 тис. га) загальна площа посівів «Епіцентр Агро» становить 160 тис. га. На сьогодні холдинг позитивно оцінює стан посівів озимої пшениці, а саме: висоту травостою та густоту стеблестою. Вже проведено два підживлення посівів азотом, на стадії завершення – планове третє підживлення пшениці. За всією посівною площею пшениці внесено гербіциди та фунгіциди проти хвороб. 

«Аграрна галузь є доволі турбулентною, проблеми виникають щороку. І все ж до війни не був готовий ніхто. Бойові дії стали викликом для всієї країни та нашої команди зокрема, – коментує керівниця центрального офісу департаменту з аграрних питань холдингу «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк. – Як і всі учасники агроринку, ми зіткнулися з чималою кількістю проблем: нестачею насіння, пального й джерел фінансування, а також бронюванням людей, які залучені на посівну. Втім, ми активізували всі свої внутрішні резерви та працювали 24/7, створивши максимально безпечні умови для команди. В усіх було чітке усвідомлення того, що ціною наших зусиль є продовольча безпека країни та недопущення світового голоду».

Завдяки злагодженій роботі команди «Епіцентр Агро» та проведенню безлічі перемовин, вийшло розв’язати всі проблемні питання та здійснити посівну згідно з календарними планами.

На сьогодні перед холдингом стоять нові виклики: складним залишається питання логістики, а відповідно вивезення зерна з елеваторів. Компанія продовжує здійснювати операційну діяльність, почала опікуватися питаннями жнив як озимини, так і ярих культур. Також триває будівництво елеваторів. 

«Епіцентр Агро» ставить перед собою завдання збільшення робочих місць і податкових надходжень до бюджету для підтримки громад у такий непростий час. Пам‘ятаємо, що ЗСУ робить усе можливе для перемоги на лінії фронту, а весь український бізнес має бути надійним тилом для країни та її економіки», – підсумувала Світлана Нікітюк.

 

 

Пропонуємо:

Кредити на посівну: які банки і скільки видали

Добра справа: ПриватБанк видав мільярди на посівну

Астарта завершила посівну кампанію 2022

Війна війною, а посівна – посівною: скільки засіяно

Найдорожча посівна в історії України: заміновано кілька сотень тисяч га