В Україні зі стартом земельної реформи, яка стартувала 1 липня 2021 року, почали купляти та продавати земельні угіддя сільгосппризначення, про що регулярно повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. Так, станом на 12 листопада укладено 42797 земельних угод, для отримання доступу в Держземкадастр нотаріуси подали 5279 заяв, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Експерт Центру досліджень продовольства і землекористування Роман Нейтер нещодавно озвучив ТОП-5 українських регіонів з найдорожчою землею. Це Івано-Франківська, Чернівецька, Полтавська, Львівська і Київська області.

Стримані, середні ціни у Хмельницькій, Вінницькій, Полтавській і Черкаській областях. На вартість землі, яка коливається від 37 до 40 тисяч гривень за гектар впливає родючість.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що до кінця 2021 року середня вартість гектара землі може бути на рівні 50 тис. грн. Посадовець прогнозує зростання вартості угідь на рівні 7-10% на рік.

 

 

Пропонуємо:

Стало відомо, скільки куплено землі

Юристи назвали цілу низку проблем на ринку землі

Мінагро оприлюднило нову інформацію щодо земельних угод

Мінагрополітики прогнозує подальше зростання ціни на землю

Ринок землі запустили не для українців: підсумки та висновки

З 2024 року юридичні особи пропонуватимуть за землю більше

В USAID прогнозують, коли українці продаватимуть землю іноземцям

На порталі Дія.Бізнес можна отримати вичерпну інформацію про земреформу

Обіцянка: власникам дач, присадибних ділянок та пайовикам не потрібно сплачувати податок