Агентство США з міжнародного розвитку анонсувало співпрацю з трьома українськими агротрейдерами, є намір інвестувати $44 млн. в інфраструктуру для зерноекспорту, повідомляє CNN з посиланням на представників USAID.

Мета – розвиток агросектору України та нарощування постачання українського зерна до інших країн світу, зокрема від українських агротрейдерів Grain Alliance, Kernel та Нібулон.

Агентство сподівається, що можливості України з відвантаження зерна зростуть на понад 3 млн. тонн щорічно. USAID та вищенаведені організації мають намір інвестувати $44 млн. у розвиток інфраструктури зберігання та розширення зерносховищ.

Напрями інвестицій (термінали): Ізмаїл та Рені в Україні і Чієрна-над-Тисою у Словаччині, там має збільшитись обсяг зерноекспорту. Операції – будівництво для реконструкції зон завантаження суден. Також у Словаччині Grain Alliance купує перевантажувальний склад. Фінансування USAID спрямовується на закупівлі обладнання для завантаження зерна, тимчасових сховищ та відремонтованих локомотивів для використання в Україні.

 

 

Пропонуємо:

Україна та США планують розширити “зерновий коридор” новими портами

США наголосили на важливості продовження зернової угоди, Лавров заявив про врахування інтересів