Через війну найбільше в Європі підприємство з солевидобутку “Артемсіль” зупинило виробництво, Україну може очікувати дефіцит цього продукту, повідомив в.о. директора державного підприємства “Артемсіль” Віктор Юрін в радіоефірі.

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП “Артемсіль” вже евакуювались. Більшості працівників адміністрації, інженерно-технічних робітників немає на місці”, – зазначив Юрін.

Він вказав, що підприємство зупинили ще у квітні, готову продукцію з Соледара вивозити залізницею стало неможливо.

“Нашу вузлову станцію “Сіль”, куди ми підтягували вагони зі своїх під’їзних шляхів, регулярно обстрілюють. “Артемсіль” в основному орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. Автомобільним транспортом ми можемо вивозити тільки незначну частину… якщо залізниця не працює, ми теж фактично не можемо”, – заявив очільник підприємства.

Юрін повідомив, що в квітні всю готову продукцію вивезли в торговельні магазини.

“Для того, щоб сіль була у продажу, її ж треба виготовляти… Поки ведуться бої, доведеться заміщувати імпортованою”, – зазначив Юрін.

Він прогнозує, що зупинку “Артемсолі” відчують Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія.

 

 

Пропонуємо:

В Україні дорожчає сіль

В Україні з’явиться нова солеварня

Кам’яна та йодована сіль повертається в супермаркети

Ціни на сіль штучно накручують покупці та спекулянти

Менше пива: в Україні значно скоротилося виробництво напою

ООН: блокування українських портів загрожує світу глобальною кризою

Сольський про війну в Україні: як страждає агро, зміна пріоритетів, якість, виробництво, квоти ЄС