Багатьом агровиробникам задля забезпечення передбачуваної логістики довелось від початку війни закупити та збільшити автопарк, інформує Spike Brokers.

Це створило стабільний попит на автоперевезення у європейському напрямку навіть забезпечило пропозицію від іноземних перевізників в Україні, виникли передумови постійного товаропотоку, збільшивіся потенціал агроекспорту автотранспортом до 1 млн. тонн на місяць.

Одним з головних факторів, що вплинув на розвиток експорту автодорогами, стала зупинка портів та значне скорочення використання залізничного транспорту, що вплинуло і на зменшення фрахту. Перевезення з Корсуня на Південний котирувалося на рівні 1600 грн/тонна, залізницею на березень.

Знизилася активність відвантажень морськими портами, вартість морського фрахту на судна класу handy (25 тис. тонн+) та panamax (50 тис. тонн+) стала знижуватись, імовірно через певну непередбачуваність дії зернового коридору, збільшився попит на річкові перевезення, зріс річковий фрахт баржею.

 

 

Пропонуємо:

Україна нарощує обсяг експорту «зерновим коридором»

Висоцький: Обсяг експорту може залишитись без змін, розмінування, олійні, податки, допомога

Інститут аграрної економіки підбив підсумки минулого року та відзначив посилення європейського експортного вектору

ВАР та представники українських відомств поспілкувалися з польськими колегами про агроекспорт та фінансування агросектору