І в Україні, і в ЄС відчують наслідки обмежень на українську агропродукцію, як і на більш глобальному вимірі, заявила віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Facebook.

«Українська сторона взяла до уваги рішення Єврокомісії. Будемо стежити за його виконанням, передусім забезпеченням безбар’єрного транзиту української продукції. Кордони мають бути розблоковані, а індивідуальні заходи, введені окремими державами-членами, скасовані. Також наполягаємо на компенсації збитків, завданих Україні обмежувальними заходами. В умовах повномасштабної війни росії проти України, коли кордон з ЄС є фактично єдиним надійним шляхом для українського експорту, обмеження — це як перекриття кисню, наслідки будуть відчутними не тільки в Україні, але і в ЄС, і в глобальному вимірі», — написала вона у соцмережі.

Стефанішина зазначила, що Україна закликала партнерів працювати разом над вирішенням та врегулюванням ситуації повною мірою та недопущенням подібного в майбутньому.

 

 

Пропонуємо:

Єврокомісія: заборону на ввезення зерна з України продовжено

Американський дипломат Курт Волкер розкритикував піратські дії росіян