Знання показників поживних речовин у ґрунті на полях може допомогти скоротити рахунки за добрива, заявив спеціаліст із родючості ґрунту в Університеті Небраски, Чарлі Вортманн.

На його переконання, ґрунт потрібно ретельно перевіряти раз на чотири роки. І для найкращої точності зразки мають представляти поля або ділянки в межах полів площею не більше 40 акрів (16,18 га).

Відібрати потрібно одну пробу ґрунту з 12 точок відбору проб для кожної частини поля, адже є відмінності в різних частинах поля. Експерт радить хоча б раз на десять років відбирати проби ґрунту, коли один зразок береться на кожні два-два з половиною гектари, результати можна помістити в інструменти просторової інформації, щоб створити карту доступності поживних речовин. Вортманн каже, що важливо бачити показники рН та органічних речовин, фосфору, калію, цинку.

“Це п’ять найважливіших властивостей, принаймні для нас у Небрасці, – каже він, – “І, звичайно, ви можете перевірити інші поживні речовини та інші властивості, але це свого роду наш основний пакет”.

 

*за інформацією з відкритих джерел

 

 

 

Пропонуємо:

Стрімко деградують ґрунти, такі реалії

У Туреччині провели коштовний ґрунтообробіток

Мінагрополітики прогнозує подальше зростання ціни на землю

Понад 50% сільгоспвиробників уже відчули результати деградації ґрунту – дослідження компанії БТУ-ЦЕНТР