Всесвітня продовольча та сільськогосподарська організація ООН, ФАО запросила постачальників взяти участь у тендері із закупівлі насіння овочів. Задля цього потрібно подавати заявку, через Глобальний ринок ООН (UNGM) до 23 січня 2023 року, інформує пресофіс ФАО в Україні.

Оголошено тендер на закупівлю адаптованих до місцевих умов сортів насіння 12 овочів у вигляді наборів для підтримки понад 50 000 незахищених домогосподарств у сільській місцевості дев’яти регіонів нашої країни, і зокрема у Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Сумській та Запорізькій областях.

Ця діяльність є частиною програми реагування ФАО на 2023 рік, спрямованої на підтримку найбільш постраждалих сільських домогосподарств для задоволення потреб їхніх сімей у продуктах харчування та продовольстві. За аналітикою ФАО, близько 25% сільських домогосподарств, залучених до сільгоспвиробництва, або припинили, або скоротили діяльність через підвищення вартості овочевих культур у тому числі. Тенденція стосується всієї країни, втім найбільше — прифронтових громад.

Кожен набір для виробництва овочів має включати:

капуста (всього 5 грам);

редька (всього 20 грам);

баклажан (всього 1 грам);

цибуля (всього 4 грами);

буряк (всього 40 грам);

помідор (всього 5 грам);

огірок (всього 5 грам);

кабачок (всього 2 грами);

морква (всього 20 грам);

перець (всього 1 грам);

петрушка (всього 2 грами);

солодка кукурудза (всього 15 грам).

Перевагу нададуть пропозиціям, поданим на всю кількість сортів насіння, упакованих у набори, з доставкою до 15 лютого. Однак часткові пропозиції (як різновиди, так і кількості), у формі комплекту чи ні, також розглядатимуть. Для участі у тендері слід подати заявку через Глобальний ринок ООН, обравши тендер “Закупівля насіння овочів в комплектах для України”. Кінцева дата та час подання — 23 січня 2023 року о 13:00 (за київським часом). Постачальники мають бути зареєстровані. Детальні інструкції про те, як отримати доступ до тендерної документації ФАО та подати тендерну пропозицію через UNGM, можна завантажити на сторінці управління тендерами UNGM. Додатково, 18 січня 2023 року об 11.00 год. (за київським часом) ФАО проведе онлайн-конференцію (пароль: 06319766) для потенційних постачальників.

 

 

Пропонуємо:

ФАО допоможе відновити наші ліси

Цей рік в Україні буде багатим на овочі та олійні

Соняшник та кукурудза: оголошено тендер на насіння від ФАО

ФАО та Мінагро оприлюднили отримувачів рукавів для зерна

ФАО переглянула макропрогноз виробництва зерна у бік зниження

У Мінсільгоспі США оголошено тендер на закупівлю насіння соняшника

Представники компанії «Сингента» виявили значний відсоток фальсифікату ЗЗР

В «Інституті аграрної економіки» розповіли про насіння вітчизняної селекції, яке обирають фермери

В Україні оновлюють регулювання сфери ГМО: ринок закликає доопрацювати законопроєкт №5839 через ризик для євроінтеграції