В рамка програми Lidea «Разом до посівної!» українські фермери, що постраждали від військової агресії Росії проти України та не мали змоги провести посівну кампанію, отримали безкоштовне насіння соняшнику і кукурудзи.

Щоб допомогти аграріям засіяти поля та виграти битву за врожай, Lidea запровадила внутрішню програму підтримки фермерів «Разом до посівної!» для господарств Північно-Східного регіону України, які тією чи іншою мірою постраждали від бойових дій.

З ініціативи українського офісу Lidea й за підтримки європейських колег, у тісній співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України і військовими адміністраціями областей, українським фермерам Харківської, Сумської, Київської та Чернігівської областей було надано гуманітарну допомогу на загальну суму більш ніж 18 млн. грн.

Наразі всі вищезазначені області отримали таку допомогу й використовують її у ході посівної кампанії.

«Безумовно, події що відбуваються починаючи з 24 лютого шокували весь цивілізований світ. Війна у XXI столітті у самому серці Європи — це те, що ми не могли уявити навіть у найстрашнішому сні. Lidea усвідомлює свою надважливу місію по збереженню гуманітарної та продовольчої безпеки цілого континенту, адже наша компанія є однією зі складових глобальної системи сільського господарства.

Передусім перед нами разом із нашими європейськими колегами стояло завдання створити безпечні умови для наших співробітників та їхніх сімей, а також максимально зберегти виробничі потужності та виконати всі наші зобов’язання перед фермерами. Тобто, своєчасно забезпечити їх посівним матеріалом.

У стислі терміни ми запровадили програму «Разом до посівної!», метою якої є забезпечення посівним матеріалом фермерів маленьких та середніх за розміром господарств у тих регіонах, які найбільше постраждали від бойових дій. Саме ці категорії аграріїв, на нашу думку, сьогодні є найуразливішими та потребують особливої підтримки.

Безперечно, ми тримаємо руку на пульсі та уважно слідкуємо за перебігом подій. Зі свого боку ми будемо робити все можливе задля забезпечення продовольчої безпеки України», — заявив генеральний директор Lidea в Україні Найджел Твейтс.

Lidea продовжує активно відслідковувати ситуацію в аграрній галузі країни та світу і докладає максимум зусиль задля мінімізації гуманітарних ризиків.

Працюємо далі, разом до перемоги!

Все буде Україна.

 

 

Пропонуємо:

Фермерам видали кредити для проведення посівної

Чимало сімейних молочних ферм отримало насіння USAID

Родинам ветеранів можна отримати по 20 тис. грн на бізнес

Ощадбанк пішов назустріч: аграріям спрощено кредитування

В Україні почалось виробництво безкоштовних кормів для коней

З’явився мануал, як отримати допомогу ВПО від ООН у відділеннях Нової пошти

FAO збільшує допомогу українським аграріям, є загроза світовій продовольчій безпеці

Кабмін затвердив порядок використання фінансової допомоги малим сільгоспвиробникам, які постраждали від війни