У планах Туреччини придбання українського зерна зі знижкою понад 25%, заявив турецький міністр сільського та лісового господарства Вахіт Кірішчі, інформує Yeni Safak.

Так, голова аграрного відомства вказав, що Анкара докладає активних дипломатичних зусиль щоб розблокувати експорт українських зернових, і вже досягнуто певних домовленостей.

“З Україною досягнуто домовленості щодо закупівлі зернових з більш ніж 25% знижкою. Однак вони стикаються з дилемою у питаннях безпеки та експорту продукції і хочуть, щоб Туреччина виступила арбітром у цьому процесі. І Росія, і Україна нам довіряють”, – заявив міністр.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон поспілкувався з королем Йорданії Абдаллою ІІ по телефону, сторони обговорили питання Близького Сходу та війну в Україні, а також можливості щодо забезпечення експорту зерна з України. Також нещодавно генсек ООН Антоніу Гуттереш та президент Білорусі Олександр Лукашенко поспілкувались по телефону про вивезення українського зерна. Про готовність надати всебічну допомогу в експорті українського зерна, яке зараз блокують російські війська у Чорному морі вкотре заявила і Польща.

 

 

Пропонуємо:

Обсяг експорту: скільки насправді відправили зерна

Почався експорт українського зерна через Румунію та Польщу

Туреччина звітує про домовленості щодо зернового експорту з України

Туреччина налаштована погодити та обладнати вивіз зерна з України

Білорусь та ООН обговорили питання щодо експорту українського зерна

Німецький міністр пообіцяв Україні підтримку нових експортних напрямів