Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір в ході візиту до Києва заявив, що поділяє скептицизм України щодо обіцянок Росії відносно експорту зерна та пообіцяв Україні матеріальну підтримку альтернативних експортних маршрутів, інформує Euractiv.

Українська сторона дотримується думки, що Росія може зловжити відкритими торговими шляхами, щоб захопити Одесу попри слова президента Росії, який натякнув на можливість забезпечення безпечного проходу українським зерновозам через Чорне море.

“Довіра обіцянкам Путіна без надійних і ефективних військових гарантій була б самогубством для України. Поки Путін блокує морський шлях, нам потрібно використовувати і посилювати всі доступні альтернативи: дороги, залізницю і Дунай”, – заявив чиновник.

Раніше Туреччина запропонувала РФ перемовини з Україною та ООН з організації процесу вивезення українського зерна по Чорному морю.

За інформацією видання Handelsblatt, нещодавно німецькі сільськогосподарські трейдери та Асоціація сільськогосподарської торгівлі написали листа федеральним міністрам: транспорту, економіки, фінансів та сільського господарства, в якому закликають політиків і бізнес до узгоджених дій для організації експорту зерна з України на початку сезону жнив і забезпечення виробництва продуктів харчування на найближчі кілька років.

 

 

Пропонуємо:

Обсяг експорту: скільки насправді відправили зерна

Як збільшити експортні можливості для аграрної продукції

Президент Литви не підтримує ідею експорту зерна через РБ

Туреччина має намір купляти українське зерно майже за безцінь

Польський порт Колобжег також запропонував перевалку українського зерна