Українська фотохудожниця, відома на сайті photographers.ua під ніком Estella, активно працює вже 10 років. І зовсім не даремно. Дивіться самі.


“Починала з камери Canon Power Shot A3000IS на 10 мегапікселів, яка вірою і правдою прослужила 9 років. Потім купила собі іншу, теж Canon, модель SX710HS. Для натюрмортів — саме те, що потрібно”, — каже наша співрозмовниця.


Осіння тема зараз, у кінці жовтня – актуальна та доречна. Адже ми дійшли останнього місяця сезону, далі — зима. А зараз можна трішечки затриматись, насолодитись ще теплим сонцем, помріяти, та подивитись на красу і багатство дарів природи. Наприклад, на натюрмортах, які так майстерно створює Estella.


“У цьому жанрі є більше можливостей щось творити, вигадати, тут не обов’язково мати якусь супер-пупер професійну техніку з усілякими прибамбасами, а можна користуватись підручними матеріалами та засобами”.


Її натюрморти (нехай буде суб’єктивною оцінкою) — це своєрідний гімн родючості українських земель, це яскраві кольори, це позитивні, життєстверджувальні світлини.

“Просто мені це приносить задоволення: як сам процес, так і результат. Але знімаю я не лише натюрморти. У моєму профілі на facebook ви можете знайти альбоми з фотографіями різної тематики”.

Estella каже, що для неї агро може бути джерелом творчості та натхнення.

“Об’єктами великої частини моїх робіт є городні культури: огірки, помідори, гарбузи. Особливо подобається робота з гарбузами”.

…у розмові з майстринею захотілося запитати, чи є різниця між чоловічим та жіночим баченням реальності у творчості…

“Щодо відмінностей у баченні чоловіків- та жінок-фотографів, не думаю що вони є. Все залежить від уміння творити та фантазувати, і головне — потрібно любити це заняття )) А я його дуже люблю, це моя віддушина та сублімація від буденної рутини та метушні ))”.

“Для того, щоб творити (будь-що: чи то фото, чи картини, чи інші якісь задумки) мабуть, потрібно в душі  залишатися трохи дитиною. Адже саме, і лише у дитинстві, наші уяву та фантазію нічого не стримує. І саме тоді у нас найзахопливіші мрії та бажання”.

 

 

Пропонуємо:

Світлини світлої людини: погляд майстра (ФОТО)

ТОП-5 українських митців: картини про сільське господарство

AGROEXPO-2020 глазами украинского художественного фотографа (ФОТО)

Не відрізнити від знімків NASA: фотограф створює космічні пейзажі з простої їжі (ФОТО)