Китай оприлюднив першу в країні технологічну дорожню карту для інтелектуальної агротехніки (AI) під керівництвом Міністерства промисловості та інформаційних технологій (MIIT), повідомляє CCTV.

Дорожня карта базується на безпілотній сільськогосподарській техніці як кінцевій формі продукту та пропонує дев’ять передових і ключових технологій з інтегрованими інструментами роботи та новою енергетичною системою.

Ефективність роботи AI-агротехніки під час роботи на повний робочий день постійно збільшується на 20–60%, що значно вище ніж русне керування (на 50% за даними тестування).

Експлуатаційні витрати знижені завдяки застосуванню інтелектуальної сільськогосподарської техніки, що дозволяє заощадити 3-9,5% палива та зменшити використання пестицидів на 30%. Окрім цього, витрати на оплату праці знизились на 30-60%.

Представник МІІТ зазначив, що інтелектуальна агротехніка з навігаційною технологією та можливістю автоматичного водіння буде популяризуватися на рівнинах сільськогосподарських культур Китаю і до кінця 14-ї п’ятирічки буде створено низку комерційних безпілотних ферм, які в основному керуються передовими машинами. Плановий період – 2021-25 роки.

Більше 120 експертів з різних технічних галузей, включаючи сільськогосподарську техніку, транспортні засоби та електронну обробку інформації, зробили свій внесок у дорожню карту.

 

*за інформацією з відкритих джерел

 

 

Пропонуємо:

Що стримує сільськогосподарську робототехніку?

Фермеры начали использовать летающих роботов

Solinftec представив нового робота для точного внесення пестицидів

В Канаде создали роботизированную третью руку для сбора фруктов

Люди не потрібні: новий крок до роботизації збирання ягід та фруктів (ФОТО)

Обсяг світового ринку сільськогосподарських роботів до 2030 року зросте майже у 5 разів