Робити перевалку зернових після виходу барж з Дунаю і навантажуванням по 50-60 тис. тонн на судна на рейдових стоянках можна, втім у нинішній ситуації це має погоджуватися з військовими, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

Військові кажуть, що зараз в районі острова Зміїний це робити небезпечно.

«Але ми продовжуємо взаємодіяти, і щойно така можливість буде, зможемо розширити акваторію порту, наприклад, Усть-Дунайська, і зробити таку рейдову перевалку. Це якщо ми говоримо про Україну, але є можливість таке робити в румунських територіальних водах. В порту Констанца працює дві точки, де відбувається перевантаження, але відповідно до їхніх правил, це можливо тільки з терміналів, які розташовані в румунських портах. Напряму з українських портів баржами — не працює», — вказав Васьков.

Посадовець проінформував, що нещодавно Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України звернулось до міністра транспорту Румунії з проханням дозволити на період воєнного стану відкрити додаткові точки без необхідності перевантаження у румунських терміналах, запланована чергова зустріч з румунськими колегами щодо вирішення цього питання.

 

Пропонуємо:

ООН пропонує почати транзит російського аміаку

Лавров погрожує припиненням зернової угоди

Єврокомісія чекає скасування обмежень на українську агропродукцію