Ще 4 європейські порти можуть приймати вагони-зерновози з України, йдеться у дослідженні консалтингової компанії DB Engineering & Consulting на замовлення “Укрзалізниці”, інформує ЦТС з посиланням на Rail Freight.

Визначено кілька європейських маршрутів, сумісних з українськими зерновозами, за якими можна дістатися до чотирьох морських портів.

Українські вагони-хопюпери вищі та ширші за європейські, тож на кордоні доводиться їх перевантажувати, а це час та додаткові витрати. При використанні відкритих/хопер-вагонів перезавантаження поїзда займає 24 години. Але платформи з контейнерами скорочують перевантаження до двох-чотирьох годин на поїзд.

Тож питання дослідження – логістичне: куди можна дістатися без перевантаження. З 12 вибраних портів чотири визначені як саме такі, куди можна дістатися нашими зерновозами: німецькі Гамбург і Росток, польський Гданьск і румунський порт Констанца.

Усього прийнято десять маршрутів, для поїздки розглядався вантажний вагон типу 19-752. Окрім цього, 4 країни абсолютно не підійшли для перевезень: Італія, Хорватія, Словенія та Чеська Республіка. Причина – порти Рієка, Трієст або Генуя не є підходять для хопперівв якості кінцевого пункту призначення.

“Наступними кроками необхідно розглянути та вирішити інші питання технічної сумісності з європейськими стандартами, такі як правила безпеки, зниження шуму та сертифікація систем зміни візків (сертифікат ECM)”, – йдеться у коментарі DB Engineering & Consulting.

 

 

Пропонуємо:

УЗ оголошує нові аукціони на відправлення у зерновозах

«Укрзалізниця» оголосила торги на відправлення зерновозів

Експерти підрахували обсяг експорту української пшениці

УЗ посилила окремі вимоги до перевезення зерна у напіввагонах

Скільки Україна експортувала “зерновим коридором”: свіжі цифри

Завод спецтехніки почав виробляти зерновози на базі азійського шасі (ФОТО)