Великобританія має намір допомогти у супроводженні військовими кораблями українських зерновозів із заблокованих портів, ведуться переговори про створення “коаліції” з різних країн, повідомляє The Times.

Видання інформує, що Великобританія веде перемовини з союзниками про відправку військових кораблів у Чорне море.

“Коаліція бажаючих” буде прагнути прорвати російську блокаду за кілька тижнів, надавши “захисний коридор” з Одеси через Босфор”, – повідомляють в The Times.

Є побоювання, що час для запобігання світової продовольчої кризи закінчується, США заявили, що направляють ракети великої дальності для знищення російських кораблів.

“Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який обговорював коридор з Міністром закордонних справ Ліз Трас, сказав, що в коаліцію можуть увійти деякі країни НАТО та інші країни, залежні від зерна. Передбачається, що Єгипет, сильно постраждалий від нестачі пшениці, може захотіти взяти участь”, – резюмує видання.

Втім, представник уряду Британії у відповідь на публікацію The Times, слова якого цитує The Guardian, каже, що Британія не планує відправляти військові кораблі Королівського флоту в Чорне море, щоб допомогти експортувати українське зерно, із заблокованого порту в Одесі.

 

 

Пропонуємо:

Литва: спрощено умови ведення українського бізнесу

«Укрзалізниця» оголосила торги на відправлення зерновозів

Німеччина констатує «зернову війну» та попереджає світ

Президент Литви не підтримує ідею експорту зерна через РБ

Deutsche Bahn має намір допомогти Україні з експортом зерна

Канада має намір допомагати Україні з обладнанням фітосанітарного контролю

FAO збільшує допомогу українським аграріям, є загроза світовій продовольчій безпеці