Під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи з питань сприяння розвитку галузі конярства.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У заході взяли участь представники Мінагрополітики, Національної академії аграрних наук, ДПСС, ДП «Конярство України», профільних асоціації, а також обласних державних адміністрацій.

«Безумовно, конярство як галузь має розвиватися. Насамперед має бути комплекс заходів – це розвиток в селекції, виведення нових порід, державна підтримка галузі, популяризації коней на вітчизняному та закордонному ринках шляхом проведення виставок, аукціонів, виступів коней на міжнародних змаганнях», — зазначив Тарас Висоцький.

Учасники засідання поспілкувались про проблеми галузі конярства, про внесення змін до нормативно-правових актів, які стосуються племінної справи у конярстві, та необхідності їх адаптації до міжнародних вимог, обговорили питання переміщення коней на території України та тимчасового ввезення/вивезення за кордон для участі у змаганнях.

Під час зустрічі обговорили питання щодо ветеринарних та протиепізоотичних заходів у конярстві, проблематики щодо підготовки та стажування фахівців з випробування та тренінгу коней. Також обговорено подальші кроки та ключові питання, які будуть винесені на наступне засідання.

 

 

Пропонуємо:

Поголів’я ВРХ вирізають і воно нежиттєздатне

В Україні продовжує скорочуватись поголів’я ВРХ

Скоротилися обсяги виробництва деяких видів м’яса та сала

Мінагро зосередилось на питанні розширення географії постачань