На сайті Мінагрополітики з’явився розділ «GrainUkraine – статистика аграрних ринків». На ресурсі можно ознайомитись з показниками балансу ключових культур та продуктів переробки на світових ринках.

Таким чином, Мінагро надає доступ до інформації щодо експорту, імпорту, споживанню, виробництву та до щомісячних звітів WASDE USDA.

Як заявив заступник міністра агрополітики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, аграрії отримали вільний доступ до статистики, яка всебічно інформуватиме про поточні баланси попиту та пропозиції у світі і допоможе розуміти ризики зміни цін.

«Створена унікальна інтерактивна база даних, аналогів якої немає у світі. Тут поєднані дуже багато статистичних джерел. Інформація зібрана, консолідована в єдиному місці і до того ж все українською мовою», – вказав Башлик.

Оператором бази є компанія AgroChart, яка на підставі меморандуму про співпрацю із Мінагрополітики надала цю систему для вільного користування українським аграріям та операторам ринку.

Засновник AgroChart, Богдан Тимків розповів, що база вміщує статистику країн за останні 20 років. Це може допомогти гравцям аграрного ринку оперативно реагувати на кон’юнктури ринку, прогнозувати власну діяльність і в перспективі знаходити нові ринки збуту та нових бізнес-партнерів.

Це вже другий продукт розроблений в рамках Меморандуму про співпрацю Мінагрополітики та AgroChart, співпраця продовжуватиметься і надалі.

«Мінагрополітики має бути провайдером актуальних даних. Ми і надалі працюватимемо разом, розширятимемо можливості роботи офіційного сайту міністерства. Наше завдання зробити його якомога більш практичним, прикладним, відкритим, зручним і наповненим корисною інформацією для усіх користувачів», – підсумував заступник міністра.

 

Пропонуємо:

Експерти продовжують підраховувати прямі втрати АПК від війни

Єврокомісія чекає скасування обмежень на українську агропродукцію