За результатами дослідження, які оприлюднено в Science Advances, встановлено, що листя, стебла та відпрацьовані качани, що залишилися після збору врожаю кукурудзи, можуть одного дня стати великим джерелом стійкої енергії.

Створено нову модифікацію дріжджів, здатну перетворювати неїстівне сміття на етанол, біопаливо. Зараз іде робота над розширенням можливостей використовувати невикористане відновлюване джерело енергії, що має допомогти скоротити залежність від викопного палива.

Раніше кукурудзяну плиту також намагалися перетворювати на паливо, втім це мало обмежений успіх: побічні продукти розкладання вбивали дріжджі. Вчені змінили ген у звичайних пекарських дріжджах та створили штам, здатний знешкодити смертельні побічні продукти та продовжити перетворювати цукор на етанол.

Нові дріжджі здатні виробляти понад 100 грамів етанолу з кожного літра обробленої кукурудзи, що наблизило процес за ефективністю до стандартного процесу виробництва біопалива з використанням кукурудзяних зерен.

Інженер-хімік з Університету Х’юстона, який не брав участі в дослідженні, Венкатеш Балан визнає, що вченим вдалося створити більш стійкі дріжджі, та висловлює надію, що новий штам принесе користь виробникам біопалива.

У США до речі, саме з кукурудзи виробляють більшість етанолу, який потім міксується з бензином та продається на автозаправках.

 

*за інформацією з відкритих джерел

 

 

Пропонуємо:

Фіксується спад ціни на соняшник та кукурудзу

Мінагро інформує про можливість отримання насіння DEKALB

Експортні ціни на фуражну кукурудзу продовжили зниження

Гнідавський цукровий завод вироблятиме біоетанол з кукурудзи

Аграрії Одещини відчувають дефіцит пального, Мінагро має рішення

Исследователи открыли новый способ повышения урожайности с/х культур

Исследователи открыли, что растения способны подготовиться к атаке насекомых

Исследователи идентифицировали белки, поддерживающие фотосинтез у растений с дефицитом железа