Досвід регіонального представництва «UKRAVIT»

Аграрій – людина практична, якщо не побачить на власні очі – не повірить. Але продукція «UKRAVIT» пройшла це тестування. Сучасні вітчизняні засоби захисту рослин і комплексні висококонцентровані рідкі мікродобрива цього бренда свою ефективність постійно доводять на практиці. А партнерська фінансова підтримка та всебічний професійний супровід в агротехнологіях від виробника мікродобрив та ЗЗР надають цьому партнерству особливу надійність. Саме про це й говорять господарники Хмельниччини.

 

Роман Процюк, агроном хмельницького відділення ТОВ «Слав’янське – 5» (Старосинявський район):

-На Хмельниччині у нашої компанії в обробітку 2400 га, ще 3 800 га – на Харківщині. У сіво­зміні нашого відділення – пшениця, соняшник, кукурудза, ріпак, горох, просо, гречка, льон, пробували й сочевицю. Здебільшого продукція відправляється на експорт, відтак, показники якості мають бути високими. Рік видався надзвичайно важким, насамперед для пшениці озимої, 250 га котрої довелося пересівати просом, соняшником та гречкою. Ми отримали доволі непоганий врожай, особливо гречки – 1,6 т/га. На решті площ пшениці зібрали по 3,0-3,5 т/га, ріпака – по 2,9 т/га, гороху на кращій площі – по 3,8 т/га, в середньому вийшли на 3,0 т/га. Проса маємо по 4,0 т/га, льону – 2,0 т/га. А от сочевицю спробували у важкий рік, не вийшло, зібрали усього по 0,85 т/га, хоча на Харківщині взяли по 2,4 т/га. Соняшник і кукурудза стоять непогані, хоча й не рекордні.

З «UKRAVIT» я співпрацюю дуже давно, почав ще у 2002-2003 роках, бувало, в господарстві система захисту й удобрення на 80% складалась із продуктів цього виробника. Наразі ця частка дещо зменшилася, одначе вона не менша 40-50% усього їх портфелю ЗЗР, причому на всі культури – від гербіцидів і фунгіцидів до прилипача: Квін Стар Макс, ПАР Тандем, Голд Стар, Дезарал Екстра, Захисник Екстра, Унікаль, Тізер, Десикант Макс. Дуже задоволений агрономічним супроводом від цієї компанії.

 

Василь Гальома, голова правління СГК «Решнівецький» (Старокостянтинівський район):

– У мене справжній колгосп: на 1200 га вирощуємо пшеницю, ячмінь, овес, горох, буряк цукровий, кукурудзу зернову і на силос, сою, багаторічні трави на сіно й випас, маємо 400 голів ВРХ і 300 голів свиней. Нам дуже нелегко, особливо коли забрали від нас ПДВ: щороку 2,0 млн грн віддаєш до казни, а це, вважай, один трактор John Deere… Не вистачає обігових коштів, кредити недоступні. Тому й важлива підтримка таких компаній як «UKRAVIT». Співпрацювати з ними лише пробую, однак початком задоволений, тоді як деякі препарати інших дуже відомих брендів моїх сподівань не виправдали. Зокрема, на сої й зернових дуже сподобався післясходовий гербіцид Формула, буду його використовувати й надалі. Важким був рік для озимини: зібрали по 4,0 т/га, тоді як зазвичай маємо врожаї, хоч і не захмарні, але по 5,5-6,0 т/га збираємо. Урожаї у нас такі: кукурудза – 9,0 т/га, соняшник – до 3,0 т/га, горох – 3,0-4,0 т/га (цьогоріч – 3,2 т/га), овес – 4,2 т/га, буряк цукровий – 50,0 т/га і більше. Нещодавно закінчили сіяти ріпак, качани на кукурудзі зав’язались хороші, навіть по два, озернені повністю, розраховую на 9,0 т/га, соняшник теж стоїть пристойний. До асортименту «UKRAVIT» збираюсь придивитись ретельніше.

 

Василь Басун, засновник СФГ «Ранок» (Ярмолинецький район):

-В обробітку маю 500 га, господарство сімейне. Вирощуємо ріпак, жито, пшеницю, ячмінь ярий, сою. Ячмінь вирощуємо для Суффле, гібридне жито – для КВС. Отримали по 5,0 т/га, для нинішнього року непогано, адже пшениці навкруг повимерзали, по 2,0 т/га на круг зібрали в районі. Зазвичай у нас ячмені дають 6,0-8,0 т/га, пшениці – так само; ріпак у минулому році сипав по 4,2 т/га, цьогоріч – 3,0 т/га, сої збираємо по 3,0-4,0 т/га, нині стоїть начебто непогана. Не оремо вже років 15 – лише поверхневий обробіток із застосуванням через 2-3 роки глибокого розпушування. Селекція пшениці нині вся імпортна, сорти шикарні, високопродуктивні, однак, як з’ясувалося, слабо пластичні. Даремно відмовився від вітчизняних, буду повертати їх у сівозміну.

З «UKRAVIT» конкретно працюємо лише рік. Хоча раніше брали деякі їх продукти. Хороші ефективні і фунгіциди, і гербіциди, на всі культури брали. Візьмемо ріпак: у нас він вирощується на площі 110 га, в основному сію сорти чеської селекції. Гербіцидний та фунгіцидний захист препаратами «UKRAVIT» – Тізер (пропізохлор), Унікаль (тебуконазол), Десикант Макс. Інсектицидом працював навіть пізно, вже по стручку, проґавив початок заселення стручковим комариком, однак препарат призупинив дальше поширення шкідника. Десикацію робили Десикантом Макс від «UKRAVIT» – прекрасно спрацював. Цьогоріч ріпак цвів у три  хвилі, тричі поле жовтіло, тому десикація була обов’язковою. Продукти «UKRAVIT» не поступаються іменитим брендам.

 

Олег Білявець, власник ТОВ «Агрокрай» і ТОВ Biligrain:

 -Щороку ринок насіння, засобів захисту рослин і добрив змі­нюється, стає більш конкурентним. Великі світові корпорації відмовляються від своїх дилерів, вдаючись до прямих продажів, розпадаються дистрибуційні компанії та з’являються нові, більш конкурентоспроможні, здатні об’єднувати кілька напрямків. Зокрема, у виробництві насіння – це розмноження насіння на власних полях, доробка його на власних насіннєвих заводах і дистрибуція. Одним із таких гравців є наша компанія Biligrain із надсучасним насіннєвим заводом у селі Кузьмин Красилівського району на Хмельниччині. Він забезпечує високоякісну і високотехнологічну доробку, очищення, калібрування, протруювання, фасування насіннєвого матеріалу із продуктивністю до 240 т/добу.

Однак будь-який виробник насіння без підсилення своєї пропозиції ширшою лінійкою потрібних фермеру товарів – ЗЗР, мінеральних добрив тощо буде приречений на поразку. Оскільки сезон реалізації насіння короткий і складає близько 5 місяців на рік, а утримання потужної команди професіоналів впродовж року стало не рентабельним, необхідна нова, більш ефективна модель співпраці професіоналів – виробників і дистриб`юторів. І вона була сформована двома українськими виробниками – «UKRAVIT» і Biligrain. Вони зрозуміли, що мають власні переваги, оскільки є українськими виробниками ЗЗР, мікродобрив і насіння. В обох використані найсучасніші енергозберігаючі технології виробництва продуктів. При цьому в компанії «UKRAVIT» вже ефективно функціонує власна мережа представництв. Відтак, їй лишилося розширити асортиментну лінійку свого портфелю ще й насінням, чим вона створила додану цінність своєї пропозиції українському фермеру. Обидва вітчизняних виробники уникають великих додаткових логістичних і виробничих витрат, забезпечуючи при цьому якість за світовими стандартами.

Таким чином, синергія двох українських виробників створила конкурентну перевагу на вітчизняному ринку насіння і засобів захисту рослин та мікродобрив.

 

 

Пропонуємо:

Надійне партнерство