Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві” № 1865-IX (законопроєкт 3205-2), – повідомляє Мінагрополітики.

Законом визначається правовий статус, особливості утворення та засади діяльності Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, встановлює порядок визначення критеріїв щодо суб’єктів підприємництва та фінансових установ, зобов’язання за кредитними договорами між якими можуть гарантуватися Фондом.

«Основна мета закону – це фінансування та доступ до кредитів малих та дрібних фермерів. А Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років. Головна умова – у власності та/або користуванні аграріїв повинно бути не більше 500 га землі, і вони мають спеціалізуватися на первинному виробництві сільськогосподарської продукції», – пояснив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Чиновник додав, що Законом передбачується процедура управління фондом за участю представників держави, незалежних директорів, які гарантують незалежність та незаангажований підхід. Фонд пропонуватиме портфельні гарантії, які фінустанови використовуватимуть як частину основної застави.

 

 

Пропонуємо:

Які законопроєкти очікують аграрії

Зеленский высказался о запуске рынка земли

Фермерам видали кредити для проведення посівної

Банки охоче надають кредити під заставу земельних ділянок

Зеленський розглядає можливість військового розблокування портів

Можна буде отримати агротехніку в лізинг за «Доступними кредитами»

Опубліковано список агрокомпаній та фізичних осіб, що потрапили під санкції Зеленського