Експорт з України значно скоротився, повідомляє Державна служба статистики.

Так, за березень зовнішні постачання з України знизилися на 57,9% проти лютого, імпорт також суттєво скоротився: на 75,8%.

“У березні 2022 р. порівняно із лютим 2022 р. сезонно скориговані обсяги експорту скоротилися на 57,9%, а імпорту – на 75,8%. Сезонно скориговане сальдо зовнішньої торгівлі у березні 2022 р. було позитивим і становило $819,4 млн”, – повідомляє відомство.

В Держстаті звернули увагу, що у лютому-2022 сальдо було негативним, та склало мінус $969,0 млн. У першому кварталі 2022 року експорт товарів з України становив $14 100,7 млн, або 102,9% порівняно до першого кварталу торік, а імпорт – $14 132,3 млн. Негативне сальдо було на рівні $31,6 млн (у січні-березні 2021 року також “мінусове”, дорівнювало $1271,6 млн).

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив план заходів із забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану, уповноваженим органам доручено постійно контролювати статистику балансу основних продуктів харчування, формувати обсяги закупівлі продовольчих товарів тривалого зберігання і забезпечувати їх закупівлю, формувати перелік товарів критичного імпорту тощо. На експорт також передбачається держрегулювання с/г продукції, щоб не продали зайвого.

 

 

Пропонуємо:

Агроекспорт ожив у квітні

НБУ та Держстат відзвітували про інфляцію в країні

Війна: у світі не вистачає продуктів – Bloomberg

США з Європою допоможуть Україні експортувати зерно

Шмигаль звітує про збільшення обсягу експорту агропродукції

Сольський прогнозує світову продовольчу кризу вже найближчим часом

Британська розвідка підрахувала обсяг експорту української сільгосппродукції

Парламент проголосував закон про охорону географічних зазначень для агропродукції