Реалії підтверджують: хочеш миру — готуйся до війни. Мирним громадянам, які вирішили зберегтись від військових дій, потрібна корисна інформація. Наприклад, про продукти з тривалим терміном придатності, які можна заготувати про запас.

Згідно з новими даними наукових досліджень, деякі правильно упаковані продукти, які зберігаються при кімнатній або нижчій температурі з низьким вмістом вологи, можуть залишатися поживними та їстівними набагато довше, ніж вважалося раніше. Чимало продуктів можна зберігати понад 30 років.

Пшениця

У сприятливих умовах життєздатність зерна пшениці на рівні 40-80% зберігається довго: 25-30 років. Втім, це можливо здійснити виключно дотримуючись певних вимог. Одним з можливих варіантів зберігання, окрім дотримання температурних умов та вимог до відсутності вологи є застосування спеціального пакування, на кшталт харчових пакетів з фольги зі спеціальним пластиком для харчової продукції. Плюс – спеціальні поглиначі кисню, на основі заліза.

Сухе молоко

Сухе молоко зберігається саме у таких вищезгаданих пакуваннях. Втім варто запам’ятати, що таке молоко має бути знежиреним. Строк зберігання – 20+ років. Щодо поглиначів кисню: вони захищають сухі продукти від пошкодження комахами та допомагають зберегти якість. Застосовують ці засоби, коли сухі продукти вже упаковані у герметичні ємності. Зазвичай це пакетики із залізом, яке під час корозійних процесів поглинає кисень, а азот залишається. Це і надає можливість зберегти продукт значно довше. Доведено практикою, що вакуумна упаковка не так ефективна проти поглиначів кисню.

Бульйонний концентрат

Концентрат і є концентрат: “просто додай” окріп і “буль-буль”. Смачно. Про корисність можна дискутувати, втім, обирати у складних умовах не доводиться. Зберігати бульйонний концентрат можна від 1 року до 24 місяців.

Гречка

За належних умов зберігання (вологість не більше 13%) навіть з терміном придатності, що минув, продукт втратить смакові властивості, але ще певний час буде придатним для вживання в їжу. Два роки її можна зберігати у звичних умовах. До прикладу, у пакеті на полиці, без світла і у відносно сухому місці. Втім, кажуть, що можна зберегти і значно довше, якщо задіяти ті самі технології пакування з додаванням поглиначів кисню. Увага! Зберігати продукти із високим вмістом вологи в упаковках із низьким вмістом кисню небезпечно: це може призвести до зараження ботулізмом. Це маємо пам’ятати. Закрийте пакет із поглиначами кисню, використовуючи автоматичний імпульсний запаївник пакетів. Це важливо.

Соєве м’ясо

Цей продукт із сої, замінник м’яса, багатий білком, може зберігатися до двох років. Втім, можна і подовшити період його зберігання, за наявності певних знань та навичок. Маса губкуватої консистенції має різні форми та розміри: фарш, пластівці, гуляш, відбивні, шматочки кубічної або довгастої форми, тощо.

 

 

Пропонуємо:

ТОП-5 продуктов с долгим сроком годности

ТОП-5 продуктов с долгим сроком годности-2

ТОП-5 продуктов с долгим сроком годности-3

ТОП-5 продуктов с долгим сроком годности-4

ТОП-5 продуктов с долгим сроком годности-5

ТОП-5 продуктів з тривалим терміном придатності-7

ТОП-5 продуктів з тривалим терміном придатності-8

ТОП-5 продуктів з тривалим терміном придатності-9

ТОП-5 продуктів з тривалим терміном придатності-10

ТОП-5 продуктів з тривалим терміном придатності-11